Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: "η βία γεννά βία"

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008 ασχολήθηκε και με τα θλιβερά γεγονότα που έζησε η πατρίδα μας τις τελευταίες ημέρες.
Διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου:
"Στην αρχή της Συνεδρίας ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Συνοδικοί Αρχιερείς αναφέρθηκαν διεξοδικά στα θλιβερά γεγονότα που βιώνει η Πατρίδα μας τις τελευταίες μέρες.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θεωρεί ότι η αφαίρεση της ζωής ενός νέου, αλλά και οποιουδήποτε ανθρώπου, δεν αποτελεί δικαίωμα κανενός, αντίθετα συνιστά απομάκρυνση από το θέλημα του Θεού.
Όμως απάντηση στο τραγικό γεγονός του Σαββάτου δεν είναι και δεν μπορεί να είναι η βία. Γιατί η βία γεννά βία σε ένα φαύλο κύκλο που παράγει διαρκώς καταστροφές και θύματα. Όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την σημερινή κατάσταση, της οποίας τα αίτια είναι βαθύτερα.
Η ποιμαίνουσα Εκκλησία προσεύχεται στο Χριστό για όλους και εύχεται για την συνεργασία όλων των δυνάμεων και των φορέων του τόπου, θέτοντας Εαυτήν στη διάθεσή τους για την επικράτηση της κοινωνικής συνοχής και της πολυπόθητης ειρήνευσης."
Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου της Δ.Ι.Σ. εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: