Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Προσκύνημα στην Ι. Μονή Μουνδών και στην Αγία Μαρκέλλα (29/11/2008)

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008, πρωινό ξεκίνημα από τις ενορίες του Καταρράκτη, της Καλλιμασιάς και των Θυμιανών με πούλμαν και από άλλες ενορίες με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Προορισμός η Μονή Μουνδών, όπου ήδη οι πατέρες Μαρκέλλος Μαλαφής και Γεώργιος Γεώργαλος τελούσαν τον Όρθρο.
Είναι η 2η εξόρμηση - προσκύνημα στα πλαίσια των εκδηλώσεων με γενικό τίτλο: "προσκύνημα στην αγιοτόχο Χίο" που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου.
Η αυτοκινητοπομπή πέρασε από τη Χώρα και το Βροντάδο, ανηφόρισε στο Αίπος και βρέθηκε γύρω στις 9 το πρωί στα Διευχά και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μουνδών.
Λίγο μετά τις 9 περάσαμε την πύλη της Μονής, ενώ ακούγονταν οι στίχοι και τα τροπάρια των αίνων. Σε όλους τους εκδρομείς διανεμήθηκε ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τη Μονή.
Το καθολικό της Μονής γέμισε από προσκυνητές που παρακολούθησαν με ευλάβεια τη Θεία Λειτουργία περιστοιχισμένοι από τις υποβλητικές υπέροχες αγιογραφίες.


Οι πατέρες Μαρκέλλος και Γεώργιος προΐστανται της ευχαριστιακής σύναξης συνεπικουρούμενοι από τους ιεροψάλτες με επικεφαλής τον π. Δημοσθένη, εφημέριο του Καταρράκτη.
Στο εκκλησίασμα μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, που μεταξύ άλλων επεσήμανε και την ανάγκη προστασίας και συντήρησης του μοναστηριού, το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.




Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν καφές και βουτήματα σε όλους τους προσκυνητές.
Επόμενος σταθμός το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας. Μια τελευταία ματιά στη Μονή του Προδρόμου και η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε. Αφήσαμε πίσω μας τα Διευχά, την Κατάβαση, αντικρίσαμε τη Βολισσό με το κάστρο της, περάσαμε και από τη Λήμνο και κατηφορίσαμε στην Αγία Μαρκέλλα.
Η εκκλησία της Χιοπολίτιδος γέμισε από προσκυνητές. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου έβαλε ευλογητό και άρχισε η παράκληση της Αγίας, ενώ οι υπόλοιποι ιερείς στάθηκαν στο ψαλτήρι και στο ιερό βήμα συμπροσευχόμενοι.
Γύρω στη 1 το μεσημέρι βρεθήκαμε σε εστιατόριο της περιοχής και γευματίσαμε κατά παρέες.
Λίγο πριν της 3 το μεσημέρι άρχισε ή επιστροφή μας. Έτσι ολοκληρώθηκε η εκδρομή - προσκύνημα με την ευχή όλων σύντομα να διοργανωθεί και νέα εξόρμηση στα πλαίσια του "προσκυνήματος στην αγιοτόκο Χίο".
Περισσότερο φωτογραφικό υλικό θα αναρτηθεί μετά τη συγκέντρωσή του από εκδρομείς.
Το φωτογραφικό υλικό είναι του π. Γεωργίου Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: