ναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα· ἐκ γὰρ θανάτου πρὸς ζωήν, καὶ ἐκ γῆς πρὸς οὐρανόν, Χριστὸς ὁ Θεός, ἡμᾶς διεβίβασεν, ἐπινίκιον ᾄδοντας. Καθαρθῶμεν τὰς αἰσθήσεις, καὶ ὀψόμεθα, τῷ ἀπροσίτῳ φωτὶ τῆς ἀναστάσεως, Χριστὸν ἐξαστράπτοντα, καί, Χαίρετε, φάσκοντα, τρανῶς ἀκουσόμεθα, ἐπινίκιον ᾄδοντες. Οὐρανοὶ μὲν ἐπαξίως εὐφραινέσθωσαν, γῆ δὲ ἀγαλλιάσθω, ἑορταζέτω δὲ κόσμος, ὁρατός τε ἅπας καὶ ἀόρατος· Χριστὸς γὰρ ἐγήγερται, εὐφροσύνη αἰώνιος. «ναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα· ἐκ γὰρ θανάτου πρὸς ζωήν, καὶ ἐκ γῆς πρὸς οὐρανόν, Χριστὸς ὁ Θεός, ἡμᾶς διεβίβασεν, ἐπινίκιον ἄδοντας».Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι, ζωὴν χαρισάμενος. ναστὰς ὁ Ἰησοῦς ἀπὸ τοῦ τάφου καθὼς προεῖπεν, ἔδωκεν ἡμῖν τὴν αἰώνιον ζωὴν καὶ μέγα ἔλεος.
Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Έσβησε ο Φάρος... του Ανδρέα Αξιωτάκη.

Έφυγε στις 12.00 μ. σήμερα για το μακρινό ταξίδι, ο εραστής της Μικρασιάτικης πατρίδας, ο γιός της Ιωνικής γής, που κράτησε με τη ζωή και έργο του άσβηστη τη φλόγα του Μικρασιατικού Ελληνισμού στο νησί μας, Θεολόγος και συγγραφέας, Ανδρέας Αξιωτάκης. Από τα ιδρυτικά μέλη του «Φάρου Βαρβασίου» και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του, κατάφερε με τη δράση και το κύρος του να αναδείξει το «Φάρο» σε ένα από τα ποιό δραστήρια Σωματεία του νησιού, πείθοντας με το κύρος του την Οικογένεια Καραμανή, να οικοδομήσει στο Βαρβάσι τα ιδιόκτητα γραφεία, κινηματοθέατρο, Βιβλιοθήκη κ.λ.π. του «Φάρου» τα οποία και δώρισαν στο Σωματείο. 

Χρόνια στην εκπαίδευση, προοδευτικός από τη φύση του, συγγραφέας 37 βιβλίων, μεταξύ των οποίων και για τη Νέα Μονή, πρωτοστάτησε σε καιρούς πολύ δύσκολους να προσεγγίσει, με γνώμονα πάντα τον έρωτα του για τη γενέθλια γη, την Τουρκική πλευρά, δίνοντας μάχη να πείσει για την ανάγκη να ξεπεραστούν τα μίση μεταξύ των λαών, παρά την ιστορική τραυματική εμπειρία τους. 

Έφυγε μάχιμος, παλεύοντας τα τελευταία χρόνια με την υγεία του, ευτυχισμένος γιατί μπόρεσε να δει πράξη το όνειρο των Μικρασιατών, τον έφιππο Στρατηγό Πλαστήρα, ανδριάντας του οποίου στήθηκε στην περιοχή του ΝΟΧ. Η κηδεία του θα γίνει Αρχιερατικά την Κυριακή στις 12.00 μ. στον Άγιο Χαράλαμπο Βαρβασίου. Ο εκλιπών ήταν απόφοιτος της θεολογικής Σχολής Χάλκης και συμφοιτητής με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πηγή: Η ΑΛΗΘΕΙΑ

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος Βενεκάς είπε...

αξιόλογος άνθρωπος, σοβαρός και πανέξυπνος!!!! Είθε να βρει την αιώνια ανάπαυση στην αληθινή μας πατρίδα την αγκαλιά του θεού.

Κωνσταντίνος Βενεκάς είπε...

Έξυπνος μαχητικός διορατικός και πατριώτης!!!!!