Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αμερικανική Ορθόδοξη "χείρα βοηθείας" στο Νοσοκομείο

Υγειονομικό υλικό, ύψους 750.000 δολαρίων, παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι στη διοίκηση του Νοσοκομείου, από το Διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής. Σύμφωνα με το Διοικητή του «Σκυλίτσειου», Παντελή Μπουμπάρη, πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας και σε αυτό το στάδιο το Νοσοκομείο θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, προς όφελος του προσωπικού και φυσικά των ασθενών.

Παρόν στην παράδοση ήταν και ο Γιάννης Ευδοκιμίδης, Διοικητής της 2ης Υ.Π.Ε. που σχολίασε τη πράξη των ομογενών ως μια κίνηση αγάπης και αναφέρθηκε στην ανάγκη για άμεση εκμετάλλευση του υγειονομικού υλικού, το οποίο είναι συσκευασμένο σε 22 παλέτες με κούτες!

 

Αναλυτικότερα για τη συγκεκριμένη αποστολή στη Χίο αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, το κόστος της, τη βοήθεια που παρέχουν οι Έλληνες της διασποράς αλλά και τη συμβολή της χιώτικης οικογένειας και εκείνης του Αναστάσιου Μαργαρώνη μίλησε η εκπρόσωπος του Οργανισμού στην Ελλάδα, Δέσποινα Κατσιβελάκη.

Να σημειώσουμε ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου στα πλαίσια της τελετής παραλαβής του υλικού έδωσε στους δωρητές μετάλλια με τη μορφή του Σκυλίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: