Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΕΚ ΛΕΣΒΟΥ… ΄΄ΣΗΦΟΥΝΑΣ΄΄ !

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου – πρ. Δημοτικού Συμβούλου Χίου

Ξαναχτύπησε για μια ακόμη φορά ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σηφουνάκης ξιφουλκώντας κατά της Εκκλησίας και ειδικότερα κατά της Ιεραρχίας και συγκεκριμένων Μητροπολιτών, με αφορμή το κήρυγμα ενός Ιερέα στη Λήμνο ο οποίος ζήτησε να αντισταθεί ο κόσμος στην υποτέλεια που επιδιώκουν να επιφέρουν οι ξένοι στη χώρα μας.

Ο κ. Σηφουνάκης, γνωστός για τις αντιεκκλησιαστικές απόψεις του από τα προηγούμενα έτη, ψάχνει κάθε είδους αφορμή να μιλήσει εναντίον της Εκκλησίας, λησμονεί όμως να απολογηθεί ο ίδιος για όσα δεινά έχει προκαλέσει η παράταξή του στον τόπο καθώς επίσης για το αλαλούμ που έχει προξενήσει το υπουργείο στο οποίο προΐσταται αναφορικά με μια σειρά πολεοδομικών και άλλων ζητημάτων. Επίσης, δεν είδαμε να δείξει τόση ευαισθησία ώστε να αποκηρύξει την αντισοσιαλιστική πολιτική (υποτίθεται γάρ ότι υπηρετεί τον σοσιαλισμό αλλά μόνο κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στην πράξη) που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην οποία συμμετάσχει και που εάν ήθελε να είναι εντάξει, όφειλε τουλάχιστον να παραιτηθεί.

Μάλιστα, δεν δίστασε να τα βάλει και με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο, Καθηγητή της Ιατρικής, υποδειγματικό και ακτήμονα Επίσκοπο, με ποσοστό λαοφιλίας που ξεπερνά το 90 %. Από τους μύδρους του δε, δεν έλειψε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (απ΄ ότι φαίνεται κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία του ακόμη και στον τάφο ευρισκόμενος) μιλώντας για ΄΄ακροδεξιά΄΄ στοιχεία κλπ. Βέβαια, ο κ. Υπουργός λησμονεί (ή τεχνηέντως αποκρύπτει ?) ότι διπλοθεσίτες Ιερείς δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν Ιερείς εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην ελληνική εκπαίδευση οι οποίοι μισθοδοτούνται κανονικά από την θέση του εκπαιδευτικού και λαμβάνουν μόλις το ελάχιστο του βασικού μισθού ως Κληρικοί με οργανική Εφημεριακή θέση. Απεναντίας, ο κ. Σηφουνάκης δεν μας είπε πόσους δημοσίους υπαλλήλους, κ.α. (αστυνομικούς, γραμματείς, κλπ.) απασχολεί στα γραφεία του (πολιτικό Αθηνών, πολιτικό Λέσβου, Υπουργείο) έχοντας διπλούς μισθούς (υπηρεσίας των και Βουλής των Ελλήνων). Εδώ τίθεται το ερώτημα: Ότι είναι νόμιμο είναι, άραγε, και ηθικό ? 

Κύριε Σηφουνάκη, ακούστε να δείτε για να τελειώνουμε μια και καλή: Αυτά τα κηρύγματά σας μπορεί να ευδοκιμούσαν τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 οπότε ο κόσμος ήλπιζε στην περιβόητη αλλαγή και την ανάκαμψη από μια δύσκολη ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ περίοδο για τον τόπο. Σήμερα δεν μπορείτε να πείσετε τον απλό λαό. Για δύο λόγους: Διότι βουλιάξατε την πολιτεία μας στη διαφθορά και τη διαπλοκή (όλοι οι πολιτικοί εν γένει και όχι εσείς προσωπικά) και δεύτερον διότι ψηφίσατε διατάξεις που δίδουν άφεση και δεν τιμωρήσατε κανέναν πολιτικό για τις ανομίες που διέπραξαν στο σώμα του κράτους. Θα πρέπει, λοιπόν, σήμερα κάποιος πολιτικός για να κατηγορήσει την Εκκλησία είτε να είναι ηλίθιος ο ίδιος είτε να απευθύνεται σε κάφρους (κρατικοδίαιτους και κομματικοδίαιτους παρατρεχάμενους Υπουργών, βουλευτών, κλπ σφογγοκολάριων εξ όσων έχουν απομείνει από τη δεκαετία του 1980 και ακολουθούν ακόμη την παράταξη). Στρέψτε, λοιπόν, τα μάτια και τα αυτιά σας στον απλό λαό να δείτε τι λέει. Και μιας και εκλέγεστε στο νομό Λέσβου, πείτε όσα λέτε για την Εκκλησία στην περιφέρειά σας να δούμε τι θα πουν και οι συντοπίτες σας. Εσείς, βεβαίως, βρήκατε έναν Αρχιεπίσκοπο ΄΄μοιράκιο΄΄ σας και τα κάνετε και τα λέτε όλα αυτά. Διότι εάν είχατε μπροστά σας έναν Σεραφείμ ή έναν Χριστόδουλο θα βλέπαμε εάν θα μιλούσατε. Πάντως, νομίζω ότι σας ταιριάζει περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (τους βουλευτές των οποίων έχετε υπερβεί κατά πολύ στις αντιεκκλησιαστικές δηλώσεις), οπότε σας προτείνω να προσχωρήσετε σε έναν από αυτούς τους χώρους (εκτός εάν κωλύεστε να αφήσετε τον υπουργικό ή τον βουλευτικό θώκο). Ο Ιερέας της Λήμνου δεν καταλάβαμε γιατί σας πείραξε. Επειδή καλεί τον λαό σε αφύπνιση και επαγρύπνηση ? Τι είδους Ιερείς θέλετε, να θυμιάζουν μόνο και να ταΐζουν τους άστεγους που παράγετε εσείς με την πολιτική που εφαρμόζετε ? Όταν μιλάτε με προκατάληψη, πως μπορεί να σας πιστέψει ο συνομιλητής σας ή να καθίσει να συζητήσετε επί ίσοις όροις, επιζητώντας να αποδοθεί το δίκαιο ? Αφήστε, λοιπόν, την αρμόδια επιτροπή που όρισε ο Πρωθυπουργός να χειριστεί τα θέματα αυτά.

Ζητώ συγγνώμη για την γλώσσα, αλλά σε τούτη την ανυπόφορη εποχή πρέπει, εάν είσαι πολιτικός και βομβαρδίζεις καθημερινά τον λαό με μέτρα λιτότητας που αγγίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να έχεις και θράσος για να θίγεις θεσμούς που υπάρχουν για να στηρίζουν τον κατατρεγμένο και πληγωμένο άνθρωπο.

Η αντίσταση δεν πρέπει να υπάρχει μόνον για όσους μας θίγουν την τσέπη αλλά και όσους μιλούν με θρασύτητα και προκατάληψη και καλλιεργούν το μηδενισμό, θίγοντας την ιδεολογία, τη συνείδηση και την πίστη μας, εν τέλει δε την ανοχή μας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: