Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Εφημερίδα "Δημοκρατική": Διαζύγιο Συνδέσμου Κληρικών - Ιερέων γραφείων Μητρόπολης


Εφημερίδα "Δημοκρατική":


Ζητείται παρέμβαση Μητροπολίτη
Της Χαρίκλειας Κάβουρα


Απορρίπτοντας πλέον τους ιερείς των γραφείων της Μητρόπολης, ο Σύνδεσμος Κληρικών ανακοίνωσε στην χτεσινή συνέντευξη τύπου ότι επιδιώκει διάλογο μόνο με το Σεβασμιότατο, κ. Διονύσιο.
«Για μας οι ιερείς των γραφείων έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους με την αποτυχία διευθέτησης του θέματος που προέκυψε στη χιακή εκκλησία. Με πόνο ψυχής ο σύνδεσμος φτάνει σε αυτή την απόφαση και λέει ότι διάλογος πλέον μπορεί να υπάρξει μόνο με το Σεβασμιότατο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, πάτερ Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Προηγουμένως εξήγησε αναλυτικά τις απόψεις του Συνδέσμου για το τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής και πώς έφτασαν σε αυτή την απόφαση, ξεκινώντας από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πάτερ Γεόμελο. Αίσθηση όπως φαίνεται έκανε η μεταφορά λόγων του κατά τη διάρκεια κηρύγματός του σε Ιερό Ναό που μεταφέραμε στη «Δ» (και για το οποίο δεν υπήρχε καμία διάψευση, ακόμα και μετά από την αναπαραγωγή από άλλα τοπικά μέσα).
«Αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το κήρυγμα στην εκκλησία ως απάντηση… Δηλαδή να χρησιμοποιεί το λειτούργημά του, και μάλιστα ο γενικός αρχιερατικός επίσκοπος, για να αναφέρει πράγματα που θα μπορούσε κάλλιστα η Μητρόπολη να έχει επιληφθεί», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, συμπληρώνοντας ότι αυτή η πρακτική που ακολουθείται χρόνια τώρα έχει δημιουργήσει τα αισθήματα αγανάκτησης στο σύνολο του κλήρου.
Έκανε επίσης αναφορά για απαράδεκτη συμπεριφορά των πατέρων των γραφείων προς τους λοιπούς ιερείς και ζήτησε από το Σεβασμιότατο την απομάκρυνσή τους! Άλλωστε όπως τόνισε οι θέσεις αυτές είναι μετακλητές και όχι ισόβιες.
«Ο σύνδεσμος λέει ότι για μετακλητές θέσεις όπως του αρχιερατικού αρκεί μια θητεία κάθε 5 έτη και όχι παραπάνω, ώστε κανένας καινούριος αρχιερατικός να μην μπορεί πλέον να ξεκινήσει από διακονία των αδελφών και να καταντήσει σε κατάχρηση εξουσίας εναντίον των αδελφών», ανέφερε ενημερώνοντας ότι υπάρχουν άτομα στα γραφεία εδώ και 27 χρόνια.
Ξεκαθάρισε όμως ότι κανένας από το ΔΣ του Συνδέσμου δεν ενδιαφέρεται για τις εν λόγω θέσεις.
Τέλος επανέφεραν το θέμα των σεμιναρίων, αφού έχουν κληθεί από τη Μητρόπολη επιλεκτικά και επώνυμα άτομα για να συμμετάσχουν χωρίς να έχουν προαναγγελθεί αλλά και χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, βάζοντας ζήτημα και εκπαιδευτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: