Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής τιμά τον π. Αντώνιο Παπανικολάου

Ένα Χιώτη ιερέα, που με το θεάρεστο έργο του προβάλει την εκκλησία της Ελλάδος, το ράσο και βέβαια τη Χίο, στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, πρόκειται να τιμήσουν οι Χιώτες της Αθήνας, όπως γράφει το http://odysseaschios.blogspot.com/.

Πρόκειται για τον πάτερ Αντώνιο Παπανικολάου, ένα νέο άνθρωπο που υλοποίησε ένα όραμα προσφοράς στο συνάνθρωπο, κάθε ηλικίας, με τη δημιουργία της «κιβωτού του κόσμου». Τον πατέρα Αντώνιο θα τιμήσει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. σ’ εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», χωρητικότητας 1.500 ατόμων, την οποία οφείλουμε όλοι οι Χιώτες να τη γεμίσουμε.
Ως γνωστόν, τον πάτερ Αντώνιο Παπανικολάου έχει βραβεύσει, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, η UNESCO και πρόσφατα η Ακαδημία Αθηνών.
Επίσης, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξη που έδωσε, σε κανάλι της ΕΡΤ, εξήρε το έργο του και ανέφερε ότι προτίθεται να τον πάρει στην Αρχιεπισκοπή, προκειμένου το έργο που έκανε στην Αθήνα, να επεκταθεί σ’ όλη την Ελλάδα.
Ακόμα, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου ο πάτερ Αντώνιος κλήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και μίλησε στα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το έργο της «κιβωτού του κόσμου» και τις ανάγκες της.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης κατά την οποία θα γίνει και η κοπή της πίτας της ΟΧΣΑ θα περιλαμβάνει, πέρα από την ομιλία του τιμώμενου προσώπου, αναφορά στο έργο του πάτερ Αντώνιο από καθηγητή Πανεπιστημίου, χορωδία και χορευτικό συγκρότημα.

Ποιος είναι ο πάτερ Αντώνιος
Ο πάτερ Αντώνιος ηλικίας σήμερα 36 ετών γεννήθηκε στο Κάστρο της πόλης της Χίου, όπου και μεγάλωσε. Η πρεσβυτέρα κατάγεται από το Βροντάδο. Το έργο του, που στηρίζεται αποκλειστικά μέχρι σήμερα σε εθελοντές που προσέλκυσε, ξεκίνησε σε ηλικία 26 ετών από την περιοχή του Κολωνού, όπου είχε τοποθετηθεί ως Ιερωμένος, στο Ναό του Αγ. Γεωργίου Ακαδημίας του Πλάτωνα.
«Από το παράθυρό μου –λέει ο ίδιος- έβλεπα νέα παιδιά εγκαταλελειμμένα μπλεγμένα στα ναρκωτικά και την εξαθλίωση. Άρχισα να αναρωτιέμαι πως μπορώ να τα βοηθήσω.
Στην αρχή ήταν μια παρέα εφήβων. Πλησίασα και ζήτησα να παίξουμε έναν αγώνα μπάσκετ. Σήμερα στη κιβωτό έρχονται 187 παιδιά, όλων των ηλικιών. Η πόρτα μας γι’ αυτά, θα είναι πάντα ανοιχτή».Πέρα όμως απ’ αυτά η κιβωτός σιτίζει καθημερινά 600, περίπου, ενήλικες σε αίθουσα, που βρίσκεται επί της οδού Άργους.Περίπου 200 εθελοντές, καθηγητές Πανεπιστημίου, δάσκαλοι, κοινωνικοί λειτουργοί και απλοί άνθρωποι για βοηθητικές εργασίες, βοηθούν τον πάτερ Αντώνιο στο σπουδαίο έργο του. Το κτίριο της κιβωτού, που βρίσκεται επί των οδών Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους στο Κολωνό, είναι μια κυψέλη φροντίδας και αγάπης. Το τι περιέχει θα παρουσιαστεί κατά την εκδήλωση σε βίντεο.

Αναδημοσίευση
Δείτε και παλαιότερη ανάρτηση του ιστολογίου μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: