Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Παραπολιτικά τοπικά και όχι μόνον "ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ …. ΒΗΞ"

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου- πρώην Δημοτικού Συμβούλου Χίου

1) Καλές οι χοροστασίες των Αρχιερέων σε πανηγυρικές τελετές και Ακολουθίες άλλων Μητροπόλεων. Ειδικά όταν δεν είναι πολυαρχιερατικές, αλλά λιτές και απέριττες. Όμως, γεννάται το εξής εύλογο ερώτημα: Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των Αγίων Αρχιερέων ποιον βαρύνουν ? Τους ίδιους προσωπικά, τους προσκαλούντας αδελφούς Αρχιερείς ή κάποιο ταμείο Μητροπόλεως ?
Εάν συμβαίνουν τα δύο πρώτα έχειν καλώς, όμως εάν συμβαίνει το τρίτο μάλλον θα πρέπει να αλλάξει μια τέτοια τακτική διότι, εκτός του ότι προκαλεί το περί δικαίου δημόσιο αίσθημα, συμβάλλει στο να λοιδορείται (αδίκως φυσικά και από αρνητές Της πάντοτε) ο χώρος της Εκκλησίας. Και για να μην παρεξηγηθούμε δεν αναφερόμαστε στα της Χίου.

2) Ο σάλος που ξέσπασε στην Αθήνα και άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας σχετικά με την δράση οροθετικών στον ιό του AIDS <<ιερόδουλων>> (λανθασμένη ορολογία διότι στην Εκκλησία δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, μόνον στην ειδωλολατρική Ελλάδα και αλλαχού κατά τους προ Χριστού αιώνες) αποτέλεσε το εφαλτήριο για περαιτέρω έλεγχο αναφορικά με την παράνομη ελεύθερη σωματεμπορία αλλά και τη λειτουργία παράνομων οίκων ανοχής. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν και για τις τοπικές Αρχές να αποδείξουν εάν τηρείται η νομοθεσία στην Ελλάδα ή όχι. Οι λειτουργούντες εν Χίω αντίστοιχοι <<οίκοι>> είναι νόμιμοι ή όχι ? Έχουν άδειες ή όχι ? Και εάν δεν έχουν, γιατί δεν κλείνουν ? Οι δέ απασχολούμενες σ΄ αυτούς, εξετάζονται από ειδικό ιατρό και κάθε πότε ? Ο γράφων το παρόν επεχείρησε, περί τα έτη 2004-2005, ως δημοτικός σύμβουλος Χίου και εξουσιοδοτημένος του Δημοτικού Συμβουλίου, να εισηγηθεί το κλείσιμο όσων παράνομα λειτουργούσαν, τη στιγμή που κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν πήγαινε κοντά να ΄΄βγάλει τα κάστανα απ΄ τη φωτιά΄΄…! Το αποτέλεσμα ? Αντικαταστάθηκε μέσα σε μια εβδομάδα από άλλον δημοτικό σύμβουλο που – προφανώς – ήτο πιο… φιλελεύθερος στις ιδέες του και περισσότερο… απελευθερωμένος, ώστε να μην θιγούν οι ΄΄φίλτατες των αρρένων΄΄…! Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν διορθωνόμαστε με τίποτα. Μετά διαμαρτυρόμαστε για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι κάθε λογής Μέρκελ … ! Σε κάποιους πρέπει συστηματικά να διδάσκουμε την αποστολική περικοπή που αναγιγνώσκεται στο μυστήριο του Γάμου, μήπως κάποτε ξυπνήσουν και σοβαρευτούν.

3) Ο σεβασμός υπέρ των ευπαθών κοινωνικά ομάδων στη χώρα μας φαίνεται να απέρχεται ως συνειδησιακό συναίσθημα από τους εν Αθήναις ΄΄καρεκλοκένταυρους΄΄ ιθύνοντες. Η Ελλάδα έχει καταντήσει χειρότερη και από το… Καμερούν, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και – κυρίως – στα αναπηρικά επιδόματα. Αφού κάνουν από 4 έως 6 μήνες να εξετάσουν από τις αντίστοιχες Επιτροπές στη Χίο τους αιτούμενους χορήγηση πιστοποιητικού αναπηρίας, στη συνέχεια τα υπουργεία υγείας και οικονομικών στέλνουν τις πιστώσεις των επιδομάτων 2 μήνες μετά το δικαιούμενο δίμηνο, δηλαδή …΄΄ζήσε Μάη μου΄΄ ! Και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με αυτά τα 313 Ευρώ το μήνα και τα περιμένουν πως και πως για να ψωνίσουν ή να πληρώσουν το ρεύμα και τα φάρμακά τους, έχουν μείνει δέ απλήρωτοι επί 8 ή και 10 μήνες όχι από δική τους υπαιτιότητα αλλά της πολιτείας. Τρέχουν δέ και διαμαρτύρονται στους Δημάρχους ενώ οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Δήμαρχοι. Τι να κάνουν οι αναξιοπαθούντες αυτοί άνθρωποι (εκτός από το να ΄΄μαυρίσουν΄΄ τους κάθε λογής πολιτικάντηδες κομματάρχες όταν έρχεται η ώρα των βουλευτικών εκλογών) ? Να γίνουν κλέφτες για να ζήσουν ? Ή να αρχίσουν τα ψυχοφάρμακα όταν τους κάνουν, πλέον, ψυχοπαθείς από την ανέχεια ? (ως γνωστόν η ακούσια ανέχεια συντείνει στην κοινωνική απόρριψη και απαξίωση του ατόμου). Αυτό επιδιώκει και προωθεί η ελληνική πολιτεία με τη συμπεριφορά της ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: