Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Να νικάμε σεβόμενοι τους κανονισμούς του αγώνα και της πίστης μας»

ΕΥΧΗΘΗΚΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κκ. ΜΑΡΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ.
ΠΑΤΡΙΔΑ TV
Οι ποδοσφαιρικές γνώσεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χίου κκ. Μάρκου, έκλεψαν την παράσταση στην κοπή της αγιοβασιλιάτικης πίττας της ΕΠΣ Χίου, την ημέρα των φώτων στο ξενοδοχείο Χανδρή. Ο Μητροπολίτης μας έδειξε ότι ξέρει πολύ καλά και τον τοπικό ποδοσφαιρικό στίβο, αφού εκτός από τη γνώση των κανονισμών επισήμανε την απουσία του Ι. Σιδεριδάκη από την κοπή της πίττας μετά από 61 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Η εκδήλωση ήταν όπως πάντα λιτή αλλά επιβλητική, με την παρουσία του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ και πολλών προέδρων Ποδοσφαιρικών Ενώσεων. 

Οι κανονισμοί

Μετά τον αγιασμό στον οποίο χοροστάτησε, ο Σεβασμιώτατος κκ. Μάρκος στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Η εκκλησία όταν μιλάει για τον πνευματικό, τον μαρτυρικό της αγώνα, αλλά και για τους ασκητές και τους μάρτυρες κάνει λόγο για αθλητισμό. Αθλοφόρους χαρακτηρίζει τους μάρτυρες και αθλητές που αγωνίζονται πνευματικά, τους οσίους και τους αθλητές. Θέτει όμως μια ωραία προϋπόθεση όπως μας τη λέει ο Απόστολος Παύλος. «Εάν τις αθλεί μη στεφανούται, αν μη νομίμως αθλήσει. Θέτει δηλαδή τούς κανονισμούς, όπως λέμε στην ορολογία του αθλητισμού. Ο κάθε αθλητής για να πετύχει νίκες πρέπει να έχει αγωνισθεί μέσα στα πλαίσια των κανονισμών. Μπορεί να έχεις πετύχει γκολ, αλλά να ήσουνα οφσάιντ και να ακυρωθεί. Μπορεί να κάνεις ένα θαυμάσιο σουτ, αλλά η μπάλα να καταλήξει άουτ. Το ίδιο συμβαίνει και στον πνευματικό μας αγώνα. Μπορεί να θεωρούμαστε καλοί και με αρετή, αλλά όμως αν η καλοσύνη, η ηθική και η αρετή μας δεν βρίσκονται μέσα στα πλαίσια του θελήματος του Χριστού μας και του δρόμου της εκκλησίας μας δυστυχώς οι προσπάθειες μας είναι άκυρες. Η ευχή μου είναι όλοι μας τόσο στο φυσικό στάδιο που είναι το γήπεδο, όσο και στο πνευματικό στάδιο, στον πνευματικό μας αγώνα να επιτυγχάνουμε νίκες μέσα στους κανονισμούς του αγώνα ή της πίστεως για να είναι έγκυρο το αποτέλεσμα τους».

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ (9/1/2012)

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ"

Μετά από 32 χρόνια, όταν την πίτα έκοβε ο μακαριστός Διονύσιος, ( έλειψε μόνο 1 φορά ), ο νέος σεβασμιότατος Χίου κκ Μάρκος , ευλόγισε το μεσημέρι των Θεοφανείων στο ξενοδοχείο Χανδρής την πίτα της ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων Χίου. «Είμαι σίγουρος ότι ο κ Μάρκος θα καταρρίψει το ρεκόρ του εκλιπόντος μητροπολίτου , είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ένωσης Γ Σαρρής.

Εκτός από τον σεβασμιότατο, «παρών» ήταν και ο … πατριάρχης του χιώτικου ποδοσφαίρου Γιάννης Σιδεριδάκης , αφού αν και μένει πλέον στην Θεσσαλονίκη, τηλεφώνησε την ώρα της εκδήλωσης για να ευχηθεί με την βοήθεια της μικροφωνικής σε όλους τους παρευρισκόμενους και στον σεβασμιότατο να είναι άξιος.

Βραβεύτηκαν οι πρωταθλήτριες ομάδες, ποδοσφαιριστές που πέτυχαν στα ΑΕΙ, η αστυνομική διεύθυνση για την επιτυχία της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ο γιατρός ορθοπεδικός Στέλιος Βασιλάκης για τις επιστημονικές υπηρεσίες που προσφέρει στους αθλητές που τραυματίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: