Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Το πλήρες πρόγραμμα της 4ήμερης εκδρομής στην Τουρκία

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ                                          SUNRISE TOURS
            ΧΙΟΥ

Τετραήμερη Εκδρομή στην Τουρκία
           
Ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου σε συνεργασία με το SUNRISE TOURS διοργανώνει τετραήμερη εκδρομή στην Τουρκία από την Δευτέρα 12 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010.

ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΪΒΑΛΙ – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ – Daylan (Αγία Παρασκευή) - ΤΣΕΣΜΕ

1η ΗΜΕΡΑ: Σμύρνη

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07.30 π.μ. Καταγραφή στις λίστες επιβατών (Check -in) και έλεγχος διαβατηρίων (ή ταυτοτήτων νέου τύπου) Επιβίβαση στο F/B «ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ» και στις 08.30 αναχώρηση προς Τσεσμέ. Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά και άμεση επιβίβαση σε πούλμαν με προορισμό την πόλη της Σμύρνης, τη μητρόπολη του μικρασιατικού Ελληνισμού, που ακόμα και σήμερα αντιπροσωπεύει ίσως το πιο «δυτικό» πρόσωπο της Τουρκίας. Άφιξη στη Σμύρνη μετά από 1 ώρα. Περιήγηση στις σημαντικότερες συνοικίες και στα αξιοθέατα της πόλης. Ξεκινώντας από το Κοκαργιαλί, την Καραντίνα, το Καρατάσι και την πλατεία Κονάκ, φθάνουμε στο σύγχρονο κέντρο, όπου βρίσκεται το Κεντρικό Παρθεναγωγείο και η διεθνής έκθεση της Σμύρνης  και στο Alsancak (πρώην Φραγκομαχαλάς), όπου μπορεί κανείς να σχηματίσει μια εικόνα απ’ το πώς ήταν η Σμύρνη πριν από την καταστροφή. Συνεχίζουμε για το Μπαϊρακλί και την αρχαία Σμύρνη, για να καταλήξουμε στην βόρεια πλευρά του κόλπου, όπου βρίσκεται το Κορδελιό. Στη συνέχεια επιστροφή στο κέντρο της Σμύρνης.
Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος
Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να επισκεφθείτε το παραδοσιακό παζάρι της πόλης, τα γραφικά σοκάκια του Alsanac, την παραλία της Σμύρνης, που εκτείνεται από το Alsanac ως το παλιό τελωνείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

2η ΗΜΕΡΑ: Πέργαμος -Αϊβαλί 

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για το Αϊβαλί, όπου θα φθάσουμε μετά από 2,5 ώρες περίπου. Περιήγηση στην παλιά πόλη, που διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα της με τις μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και τα πλούσια αρχοντικά και τις επαύλεις, που αν και σε κατάσταση παρακμής, θυμίζουν τις ημέρες ακμής του μικρασιατικού ελληνισμού. Επίσκεψη στις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές εκκλησίες του Αϊβαλιού που μετατραπήκαν σε τζαμιά με τά το 1923 (Άγιος Ιωάννης, Άγιος Γεώργιος ο Χιοπολίτης, Παναγία των Ορφανών, Άγιος Νικόλαος, Αγία Τριάδα) καθώς επίσης και το κτίριο της Ελληνικής Ακαδημίας, απ’ όπου αποφοίτησαν οι Φώτης Κόντογλου, Στρατής Δούκας και Ηλίας Βενέζης και στο σπίτι του Ηλία Βενέζη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μοσχονήσι, όπου θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό των Ταξιαρχών. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στη Σμύρνη, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  


3η ΗΜΕΡΑ: Έφεσος – Κουσάντασι

Αναχώρηση το πρωί για την Έφεσο, η οποία για περισσότερα από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για τον πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Ξενάγηση στην αρχαία πόλη (τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, τις αγορές , τα λουτρά, το ναό της Αρτέμιδος κ.λ.π.). και επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου . Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τον Τσεσμέ, όπου θα φθάσουμε μετά από 2 ώρες περίπου. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 5*. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Τσεμέ – Αλάτσατα – Daylan (Αγία Παρασκευή)

Μετά το πρωινό περιήγηση στο Daylan (Αγία Παρασκευή), όπου σώζονται εκκλησίες που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά και στο Ρεϊστεντερέ, χωριό στο οποίο σώζονται αρκετά ελληνικά σπίτια, ενώ οι περισσότεροι κάκτοικοι κατάγονται από ανταλλάξιμους από τα Ιωάννινα. Επόμενος σταθμός μας είναι τα Αλάτσατα , ένα χωριό όπου υπήρχε έντονο ελληνικό στοιχείο και διατηρείται ακόμα και σήμερα η παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Στη συνέχεια αναχώρηση για το κέντρο του Τσεσμέ. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Περιήγηση και επίσκεψη στα απομεινάρια της εκκλησίας του Αγίου Χαράλαμπου. Στις 17.30 μεταφορά στο λιμάνι του Τσεσμέ και επιβίβαση στο πλοίο για Χίο. Αναχώρηση στις 18.00.

Τιμή κατ’ άτομο:                           200 €
Επιβάρυνση μονόκλινου:            70€
Παιδικό (7 – 12 χρόνων):             120€ (σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς)

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
1. Εισιτήρια πλοίου Χίο – Τσεσμέ – Χίο
2. Πούλμαν καινούριο & κλιματιζόμενο για μετακινήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
3. 2  διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη Σμύρνη και 1 διανυκτέρευση στον Τσεσμέ σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό και δείπνο.
4. Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός

Δεν περιλαμβάνει:
1. Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
2. Μεσημεριανά γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών σε τοπικά εστιατόρια
3. Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΚΥΡΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ.
ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: