Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

«Τα προβλήματα είναι εύκολο να λυθούν με το διάλογο, αρκεί να υπάρχει απευθείας συνάντηση με το Σεβασμιότατο στο πνεύμα καλής θέλησης που έγινε η τελευταία συνάντηση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η Αλήθεια"
«ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ» ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΣΠΟΤΗ
«Συνεργάζομαι με το Σύνδεσμο αλλά είναι… άσχετοι!»
21/1/2010

ΑΣΠΡΟ – μαύρο» για άλλη μια φορά απ’ τον Μητροπολίτη για τις σχέσεις του με το Σύνδεσμο Κληρικών, αφού απ’ τη μια έδειξε διάθεση προσέγγισης και απ’ την άλλη τους «βάφτισε» άσχετους. Σε σχετικό ερώτημα της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο Μητροπολίτη (θα μεταδοθεί σήμερα) για το αν θα συνεργαστεί με το Σύνδεσμο για την εκστρατεία των ναρκωτικών, απάντησε: «Δεν έχω με τα παιδιά εκεί τίποτα. Ο πατέρας Κωνσταντίνου είναι και κάνα δυο άλλοι. Οι υπόλοιποι είναι άσχετοι. Καμιά δεκαριά. Τι συνεργασία να κάνω;».
Στο ερώτημα αν το ενημερωτικό υλικό έχει φτάσει σε όλους τους ιερείς και εκείνους του Συνδέσμου ο Μητροπολίτης Χίου απάντησε: «Εμείς δεν ξεχωρίζουμε κανέναν απολύτως. Ήλθαν και ο πατέρας Κωνσταντίνου με τον ιερέα της Λαγκάδας και συζητήσαμε διάφορα πράγματα. Με ρώτησαν «να ερχόμαστε;» «Να έρχεστε όποτε θέλετε, βεβαίως». 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου με τον οποίο και επικοινωνήσαμε, απέφυγε να σχολιάσει τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και παραδέχθηκε ότι έχει γίνει ένα βήμα προσέγγισης. «Τα προβλήματα είναι εύκολο να λυθούν με το διάλογο, αρκεί να υπάρχει απευθείας συνάντηση με το Σεβασμιότατο στο πνεύμα καλής θέλησης που έγινε η τελευταία συνάντηση», είπε ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου. Αναφερόμενος ειδικά σε αυτή τη συνάντηση που έγινε πριν από λίγο καιρό, ο πατέρας Κωνσταντίνου είπε ότι αν και δεν είχε κλειστεί ραντεβού, ο Σεβασμιότατος δέχθηκε την αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από τον ίδιο, τον πατέρα Δημήτριο Πύρρο και τον πατέρα Μάρκελλο Μαλαφή, όλοι μέλη του συνδέσμου. Αρχικά η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από προσωπικά θέματα, αργότερα περιορίστηκε στα ζητήματα του Συνδέσμου.
Ένα βασικό θέμα που τίθεται είναι η πλήρωση των κενών θέσεων ιερέων με κανονικό τρόπο. Αναφορά έγινε στην ενορία της Ερειθιανής αλλά και σε κάθε ενορία που θα προκύψει τέτοιο θέμα, ζητούμενο είναι ο ιερέας να γνωρίζει για ποια συγκεκριμένη ενορία γίνεται κληρικός, μας είπε ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου. Θέμα που απασχόλησε και τον ΙΣΚΕ κατά τη Γενική του Συνέλευση. «Η διεκδίκηση δικαιωμάτων είναι για μας αυτονόητη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.
Το επόμενο διάστημα θα κριθεί η σταθερότητα του πρώτου βήματος προσέγγισης που έγινε ανάμεσα στο Μητροπολίτη και το Σύνδεσμο Κληρικών Χίου, η συνέχιση του διαλόγου που ξεκίνησε και η δυνατότητα συνεργασίας τους. 
Ευγ. Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: