Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Πρώτες εντυπώσεις από το Συνέδριο του Συνδέμου Κληρικών Χίου

Την Κυριακή 6/9/2009 ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα το Α΄ Συνέδριο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.
Σύντομα η οργανωτική επιτροπή θα εκδώσει δελτίο τύπου για τις εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο ομολογουμένως πέτυχε τους στόχους της διοργανώσεώς του. Θα ακολουθήσει και η δημοσίευση σχετικού φωτογραφικού υλικού.
Τα χιώτικα Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν στις σελίδες τους πτυχές του Συνεδρίου, αλλά και σχόλια για τις "απουσίες":
Η εφημερίδα "Η Αλήθεια" γράφει στη στήλη "Πολιτικά παρασκήνια" στις 4/9/09 σχολιάζοντας την απουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας από τις εργασίες του Συνεδρίου:
Έγινε καλά… η αδελφή του;

ΚΑΤΙ είπε ο Μωάμεθ για υποκριτές… ή μήπως δεν το είπε ο Μωάμεθ;

Τέλος πάντων, έγινε προφανώς καλά η ασθενής αδελφή του Μητροπολίτη, τελειώνει και το Α’ Συνέδριο Κληρικών… οπότε τα γραφεία της Μητροπόλεως μας ανακοίνωσαν τα εξής:

«Τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα και ώρα 7, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ θα χοροστατήσει, κατά την Ακολουθίαν του Εσπερινού, επί τη Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Λιθίου, ενώ την Τρίτη το πρωί θα μεταβεί στη Συκιάδα, όπου θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου».
Ενώ ο "Πολίτης" της ίδιας ημέρας στην πρώτη σελίδα σημειώνει:
Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ



Μπορούν και μόνοι τους
Ήταν να μην κάνουν την αρχή… Τη διάθεσή τους και την ανάγκη τους να αποδείξουν έμπρακτα ότι αποτελούν ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας δεν μπορεί εύκολα να τους στερήσει κανείς. Χθες, οι κληρικοί του Συνδέσμου της Χίου πραγματοποίησαν την έναρξη του Συνεδρίου τους, που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, ούτε εκπρόσωπο δεν έστειλε η Μητρόπολη Χίου για να παραστεί… Τέτοια αλληλεγγύη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: