Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 10 χρόνια (2008-2018) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

ΕΙΡΗΝΗ ΥΜIΝ (εφημερίδα "Πολίτης")


ΕΙΡΗΝΗ ΥΜIΝ
Ο ΑΓ. ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


Αργά ή γρήγορα κάπου θα συναντιόνταν.
Το Σαββατοκύριακο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία του Αγ. Αιμιλιανού στην Καλλιμασιά, στην οποία ιερέας είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου πατήρ Γ. Κωνσταντίνου.
Ωστόσο, όλα κύλησαν εντός πρωτοκόλλου και οι αποστάσεις διατηρήθηκαν μια και έκαστος παρέμεινε στις θέσεις του.
Οι παριστάμενοι ίσως περίμεναν κάποια κίνηση από μέρους του Σεβασμιότατου για να χαλαρώσει το τεταμένο κλίμα στους κόλπους της χιακης εκκλησίας, ωστόσο δεν ήλθε.
Στο Σύνδεσμο, από την άλλη, νιώθουν ικανοποίηση που ο κ.κ. Διονύσιος αποδέχθηκε την πρόσκληση και χοροστάτησε της λειτουργίας.
Αν αποδεχόταν και την πρόσκληση να παραβρεθεί στο γεύμα που ετοίμασε η εκκλησιαστική επιτροπή του Αγ. Αιμιαλιανού μετά τη Λειτουργία, ίσως κάτι να άλλαζε. «Μια άλλη φορά», απά ντησε ο Σεβασμιότατος αρνούμενος ευγενικά την πρόσκληση.
Το πρώτο βήμα έγινε. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλα.
Πηγή:
http://digital.politis-chios.gr/pdf.aspx?pdfname=editions/10082009/politis10082009_1.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: