Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Με εντολή Αρχιεπισκόπου βοήθεια στους πυροπαθείς

Ρεπορτάζ - Αιμίλιος Πολυγένης (Romfea.gr):
22.08.09

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου η Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα διαθέσει στους πυρόπληκτους των περιοχών του Μαραθώνα, Βαρνάβα
Σταμάτας, Γραμματικού και Διονύσου, τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», επικοινώνησε άμεσα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.
Ο κ. Δήμτσας μιλώντας στην «Romfea.gr» έκανε τις εξής δηλώσεις: «κ. Πολυγένη, θέσαμε στην διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με την οποία σας υπενθυμίζω ότι είχαμε υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας, τους ξενώνες της Αλληλεγγύης προκειμένου αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν άτομα».
«Τώρα με ενημερώσανε ότι μάλλον υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσουμε 60 αρρώστους από μια κλινική, όμως ακόμα δεν έχουμε κάτι επίσημο. Επίσης τους είπαμε ότι η «Αλληλεγγύη» μπορεί να διαθέσει ανά πάσα στιγμή νερά, τρόφιμα, φάρμακα και προσωπικό. Όλα αυτά κ. Πολυγένη, γίνονται με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου», συνέχισε ο κ. Δήμτσας.
Η «Romfea.gr» επικοινώνησε και με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο ως Τοποτηρητή της πυρόπληκτης Μητροπόλεως Αττικής, ο οποίος δήλωσε: «Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον Μακαριώτατο και με δική του εντολή είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Νομάρχη, την Περιφέρεια και την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», έτσι ώστε να είμαστε ανά πάσα στιγμή στην διάθεση των ανθρώπων που ενδεχομένως έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές».
Ακόμη, πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε στον υπουργό την αγωνία του και τον ενημέρωσε ότι η Εκκλησία μέσω της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», και των Ιερών Μητροπόλεων τίθεται στην διάθεση της Πολιτείας.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της "Romfea.gr", ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος μαζί με τον Νομάρχη και τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αυτή την στιγμή βρίσκονται στην Σταμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: