Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ψήφισμα στη μνήμη του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Νικολάου Μουσουρούλη.


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών συνεδρίασε εκτάκτως με αφορμή το θλιβερό άγγελμα της προς Κύριον εκδημίας του Πρεσβυτέρου Νικολάου Μουσουρούλη, αδελφού και συλλειτουργού, μέλους του Συνδέσμου Κληρικών Χίου.

Ο Πρόεδρος ανήγγειλε στα μέλη την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Νικολάου Μουσουρούλη, ιδρυτικού μέλους του Συνδέσμου.

Ο αοίδιμος γεννήθηκε στην Πισπιλούντα της Χίου, την οποία αγάπησε, με όλη τη δύναμη της ύπαρξής του. Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Χίου και αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, φοίτησε στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμών Μεσσηνίας.

Το έτος 1961 αξιώθηκε να λάβει τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης από τα χέρια του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου κυρού Παντελεήμονος Φωστίνη.

Πρώτος σταθμός στην ιερατική του διακονία τα Διευχά και κατόπιν η Βολισσός, οι Καρυές, ο Άγιος Γεώργιος Φρουρίου. Όμως ο νους του ήταν πάντοτε πάνω από το Αίπος, στην Αμανή. Εκεί θέλησε να υπηρετεί Θεό και ανθρώπους, και αυτό έγινε πραγματικότητα με την τοποθέτησή του στα Αφροδίσια και στην Πισπιλούντα, στη διακονία του Αγίου Μάμαντος και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή του συνέχισε να υπηρετεί το ιερό Θυσιαστήριο για να μην υπάρξει λατρευτικό κενό στη ζωή των χριστιανών της περιοχής του.

Αξιώθηκε μαζί με τη σύζυγο και πρεσβυτέρα του, Λεμονιά, να αυξήσει κατά το θέλημα του Κυρίου την ιερατική τους οικογένεια με παιδιά και εγγόνια και τώρα αφήνει τα επίγεια για να αναπαυθεί εκεί όπου οι Δίκαιοι αναπαύονται, εν χώρα ζώντων. 

Οι παλαιότεροι που τον έζησαν από κοντά, μιλούν για το αγέρωχο και ανδρείο παράστημά του. Λεβέντης και μαζί ιεροπρεπής, σεβαστός και ασυμβίβαστος, δεν δέχτηκε ως το τέλος κανένα οφίκιο, αλλά παρέμεινε απλός λευίτης, άξιος εργάτης του αμπελώνος του Κυρίου. Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, δεν τον έσκιαξε καμία φοβέρα, ακλόνητος στις πεποιθήσεις του, πρότυπο για τους νεώτερους, που ευτυχήσαμε να τον γνωρίσουμε.

Ο Πρόεδρος προτείνει να τιμηθεί η μνήμη του και να εκφραστεί η συμπαράσταση του Συνδέσμου στην πρεσβυτέρα και στους οικείους του εκλιπόντος. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου του ομόφωνα αποφασίζει: 

1) Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και την συμπαράστασή του στην σεβαστή πρεσβυτέρα-σύζυγο του εκλιπόντος και τους λοιπούς οικείους του.

2) Να μνημονεύεται το όνομα του στην ιερά Πρόθεση.

3) Να κατατεθεί από τα μέλη του χρηματικό ποσό στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Συνδέσμου.

4) Να επιδοθεί αντίγραφο του παρόντος στην πρεσβυτέρα και να δημοσιευθεί στον επίσημο ιστότοπο του Συνδέσμου στο διαδίκτυο.

Αφού δεν υπάρχει άλλο θέμα λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται το παρόν.

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΤΑ ΜΕΛΗ

       π. Γεώργιος Κωνσταντίνου         π. Ιωάννης Κοντός

                                                    π. Δημήτριος Πύρρος

                                                   π. Δημήτριος Μαρμαράς

                                                    π. Αντώνιος Τσουκαλάς

                                                     π. Γεώργιος Κολόμβος

                                                       π. Γεώργιος Αρακάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: