Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Συμμετοχή Ιεράς Μητροπόλεως Χίου στην αντισεισμική άσκηση "Σφίγγα 2014"

Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, ύστερα σχετικό αίτημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, συμμετέχει στην άσκηση σεισμικής ετοιμότητας "Σφίγγα 2014", με την κρούση των καμπανών των Ιερών Ναών για την έναρξη της άσκησης. 

Για να μπορέσουν να ειδοποιηθούν άμεσα και ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες στην άσκηση (και ιδιαίτερα τα Σχολεία, όλων των βαθμίδων), οι Εφημέριοι θα βρίσκονται στους Ιερούς Ναούς από τις 9 ως τις 10 το πρωί της Πέμπτης 3 Απριλίου 2014 και θα αναμένουν τηλεφώνημα για την ακριβή ώρα κρούσης των καμπανών. Μόλις ενημερωθούν θα χτυπήσουν τις καμπάνες για 1 λεπτό σαν να επρόκειτο για φωτιά-κίνδυνο. 

Τα μέσα ενημέρωσης ήδη έχουν μεταφέρει το σχετικό μήνυμα, ώστε να μην προκληθεί ανησυχία από τους παρατεταμένους ήχους των καμπανών. Οι Ιερείς θα ενημερώσουν, κατά το μέτρο του δυνατού, τους ενορίτες τους για τα ανωτέρω.

Το τηλέφωνο του Υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Προστασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου π. Γεωργίου Κωνσταντίνου είναι 6972713106.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: