Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Επιτέλους στέγη ΚΕΘΕΑ στη Χίο

ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΧΙΟΥ

Πέρασαν από χίλια κύματα, αλλά τελικά τα κατάφεραν οι γονείς του ΚΕΘΕΑ που τον τελευταίο 1 χρόνο αναζητούν χώρο για να στεγάσουν, μία κοινωνική δομή που όπως αποδείχθηκε από τα γεγονότα που ακολούθησαν τις συλλήψεις των ανηλίκων που είχαν εμπλακεί με τα ναρκωτικά έπρεπε προ πολλού να υπάρχει στο νησί.

Μετά από την πόρτα της Περιφέρειας, του Νοσοκομείου και της ΕΜΧ, οι γονείς των ανηλίκων βρήκαν γόνιμο έδαφος συνεργασίας με τον Δήμο Χίου, με τους υπαλλήλους του οποίου επισκέφθηκαν διάφορα κτίρια όπως αυτό της Λάδης ή της πλατείας του Κάστρου, για να καταλήξουν τελικά στο κτίριο της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας στην οδό Νεωρίων.

Η στέγη του ΚΕΘΕΑ στη Χίο θα απασχολεί 2 λειτουργούς και θα παρέχει κάθε απαιτούμενη βοήθεια σε γονείς και παιδιά, ατομική ή συλλογική, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ όλη την εβδομάδα.

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει το ΚΕΘΕΑ της Χίου είναι περί τα 130 τ.μ. και απαιτεί ελάχιστες τροποποιήσεις, όπως χωρισμό δωματίων και φρεσκάρισμα το κόστος των οποίων κατά πάσα πιθανότητα θα καλύψει ο Δήμος Χίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γονέων μετά την αποχώρηση της Δημοτικής Αστυνομίας από το κτίριο, στις 22 Σεπτεμβρίου θα μεσολαβήσει ένα χρονικά διάστημα 15 περίπου ημερών ώστε να ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του.

Η λειτουργία πάντως του ΚΕΘΕΑ στη Χίο, αποτελεί ίσως τη μοναδική κοινωνική δομή που δημιουργήθηκε με προσπάθειες των ίδιων των γονέων, μετά τα γεγονότα του 2011, τραγική απόδειξη ότι για μία ακόμη φορά το κράτος και οι θεσμοί του έκλεισαν ανεύθυνα τα μάτια, παρακάμπτοντας ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Παντελής Φύκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: