Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ !

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου- πρ. Δημοτικού Συμβούλου Χίου

Εμετική και μόνον μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά της συζύγου του Γεν. Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Νικ. Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, όταν στη Βουλή των Ελλήνων επιτέθηκε λεκτικά και υβριστικά κατηγορώντας το παιδί (συγκεκριμένα την κόρη) του Αντιπροέδρου της Βουλής Ι. Δραγασάκη, μιλώντας για ναρκωτικά, κλπ.
Εγώ δεν ξέρω εάν η κόρη του συγκεκριμένου πολιτικού υπήρξε ή όχι χρήστης ναρκωτικών. Ξέρω, όμως, ότι συνιστά αλητεία να μιλάς έτσι για ένα παιδί που –ενδεχομένως– έπεσε στα γρανάζια της μάστιγας των ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά δεν έχουν χρώμα, φυλή, κομματικές πεποιθήσεις, οικονομική επιφάνεια των οικογενειών των χρηστών και άλλα τινά. Χτυπούν την πόρτα κάθε νέου. Από εκεί και πέρα, το εάν θα ενδώσει ο νέος ή όχι είναι άλλο ζήτημα, που έχει κυρίως πνευματικό υπόβαθρο. Αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτο ! Το να μιλάς έτσι για κάποιο νέο, μάλιστα θέλοντας, προφανώς, να σπιλώσεις την τιμή του γονέα του, που μπορεί να μην φταίει σε τελική ανάλυση για ένα παραστράτημα του παιδιού του, αποδεικνύει πόσο μικρός, φτηνός και πρόστυχος είσαι. Όταν δεν έχεις επιχειρήματα, αφοδεύεις λάσπη ή στρέφεσαι σε τρίτα γεγονότα, εκτός δημόσιου βίου ! Τα παιδιά αυτά θέλουν, αν μη τι άλλο, στήριξη και καθοδήγηση ώστε να βγουν από τον Κυκεώνα της μάστιγας και όχι διαπόμπευση και ρίψη στον Καιάδα ! Μια τέτοια κοινωνία, εκτός από τραυματική, είναι άκρως υποκριτική, φασιστική και αποκρουστική.
Όμως, η εν λόγω κυρία δεν δικαιούται να ομιλεί περί ηθικής και για έναν ακόμη λόγο: Διότι ο σύζυγός της- και αρχηγός των εν Ελλάδι νεοναζιστών και φασιστών- τυγχάνει κάτοχος και ιδιοκτήτης ενός <<ροζ>> ξενοδοχείου- διαφθορείου των Αθηνών, όπου η ανηθικότητα και δη η πορνεία-μοιχεία δραστηριοποιείται σε όλο της το μεγαλείο. Εκεί εξαγοράζονται και αμαυρώνονται σώματα-ψυχές-συνειδήσεις με την ώρα !
Συνεπώς, αιδώς, κυρία, χρυσαυγίτισσα !
Δεν μπορούν οι ανήθικοι να μιλούν για ηθική !-

Δεν υπάρχουν σχόλια: