Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Ο εορτασμός του Αγ. Ισιδώρου-Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα


Τον εορτασμό του Αγίου Ισιδώρου, πολιούχο της Χίου, και στην Αθήνα, με διάφορες εκδηλώσεις, έχουν προγραμματίσει οι Χιώτες που μένουν στην Αττική.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι στο βράχο του Λυκαβηττού, την Κυριακή 17 Μαΐου Όμως θα προηγηθούν εκδηλώσεις από τους Συλλόγους-μέλη της.

Και συγκεκριμένα...

Θα προηγηθούν της ΟΧΣΑ, οι Σύλλογοι-μέλη της, με εσπερινό ή αγρυπνία, την παραμονή της εορτής του, δηλαδή αύριο Τετάρτη 13 Μαΐου και συγκεκριμένα:

1. Στις 6.30 μ.μ. ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς θα τελέσει εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος, στην Κάτω Κηφισιά, Φραγκοπούλου 25.

Την Πέμπτη 14 Μαΐου, στον ίδιο Ναό στις 7.30 το πρωί, θα τελεστεί Θεία λειτουργία.

2. Στις 7 μ.μ. ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής θα εορτάσει, όπως κάθε χρόνο, τον προστάτη Άγιο Ισίδωρο, στο εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Δρομοκαϊτειο» τελώντας εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας. Ενώ έχει προγραμματιστεί ομιλία του φιλόλογου Ισίδωρου Πρώιου.

3. Στις 8 μ.μ. Χιώτες, διοργανώνουν στον Αγ. Γεώργιο της Ροζαρίου Σχολής, στο Χαλάνδρι, αγρυπνία εις μνήμη του Αγ. Ισίδωρου του Χιοπολίτη και όλων των Χίων Αγίων και παράλληλα θα γίνει μνημόσυνο για όσους έχασαν τη ζωή τους, κατά τη σφαγή της Χίου.

4. Στις 8.30 μ.μ. τέλος, στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος μέχρι τη 1 π.μ. της Πέμπτης 14/5, θα τελεσθεί αγρυπνία εις μνήμη του εν Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ισίδωρου του εν Χίο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Ιερό αυτό Ναό τον έχουν καταλάβει Χιώτες. Συγκεκριμένα, ο παπαΧρήστος Στρουμπάκης είναι από το Θωλό Ποτάμι, ο ψάλτης Ηλίας Φραγκάκης από το Λατόμι, που βρίσκεται ανάμεσα στη Χώρα και στο Βροντάδο και ο επίτροπος Γιώργος Σαραντινός από την Καλαμωτή.

Η Ομοσπονδία...

Όπως προαναφέραμε την Κυριακή 17 Μαΐου 2009, η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, όπως κάθε χρόνο, θα τιμήσει τον Άγιο Ισίδωρο, στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι στο βράχο του Λυκαβηττού.Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί αρτοκλασία από τον εφημέριο του ναού, πατέρα Δημήτριο.

Στη συνέχεια ο συμπατριώτης μας, επίτιμος Λυκειάρχης, Ισίδωρος Πρώιος θα μιλήσει για τον Άγιο της Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: