Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Τιμή στον Μητροπολίτη Χίου κ. Διονύσιο από τη Ν. Α. Χίου

Εκδηλώσεις της Ν.Α. Χίου για την Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Ν.Α. Χίου για την Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών τιμήθηκε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Διονύσιος για την κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπία του στο Νομό Χίου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο Αντινομάρχης Χίου κ. Στέφανος Φαρατζής απεύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη. Ανάμεσα σε άλλα ο κ.Φαρατζής είπε: «Στην εποχή που διανύουμε, η προβολή των υψηλών ιδανικών αποτελεί επιτακτική ανάγκη, γι’αυτό και η Ν.Α. Χίου επιδιώκει μέσα από την τιμή της μνήμης των εθνικών ευεργετών να τιμά κάθε χρόνο όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που οι πράξεις, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες τους είναι στην πορεία που χάραξαν οι μεγάλοι ευεργέτες. Η απόφασή μας να τιμήσουμε τον Σεβασιμώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Διονύσιο δεν είναι τυχαία. Είναι απόφαση η οποία έρχεται ως αντίδωρο τιμής, σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε έναν ιερέα με ανεκτίμητη φιλανθρωπική, κοινωνική και εκκλησιαστική προσφορά στο Νομό μας».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μέσα από μία σύντομη προβολή, έγινε αναφορά στις δωρεές στις οποίες έχει προβεί η Ιερά Μητρόπολη Χίου, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρουμε χαρακτηριστικά, την παραχώρηση της Εκκλησιαστικής Στέσης στο Σύλλογο ΑΜΕΑ για στέγαση και ψυχαγωγία των παιδιών από το 1996, το «Διονύσιειο» Εκκλησιαστικό Λύκειο, η παραχώρηση έκτασης 25 στρεμμάτων στον Ο.Ε.Κ. για την ανέγερση Εργατικών κατοικιών, πολλές δωρεάν παραχωρήσεις εκτάσεων για δημιουργία χώρων πρασίνου και για παιδικές χαρές κ.α.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, Εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκους Καλλιμασιάς, με θέμα «Εκκλησία και Ευεργεσία».
Τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Δημήτριος Γιόμελος, ο οποίος έκανε αναφορά στο Έργο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου και στην δράση του Σεβασμιωτάτου, και παρέλαβε εκ μέρους του την τιμητική διάκριση που επέδωσε ο Αντινομάρχης Χίου κ. Φαρατζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: