Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Το Δ. Σ. του Συνδέσμου στην Παναγία Λειαπυργούσενα Χαλκειούς

Ύστερα από την έγγραφη ειρηνική διαμαρτυρία - διάβημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου προς τους αιρετούς άρχοντες της Χίου και την Ελληνική Αστυνομία για τη βεβήλωση του Ενοριακού Παρεκκλησίου Παναγίας Λειαπυργούσενας Χαλκειούς και το αίτημα για ανεύρεση των δραστών, το Δ. Σ. προχώρησε σήμερα 30/12/2019 σε μία ακόμη πράξη συμπαράστασης προς το πλήρωμα της ενορίας του Χαλκειούς.


Σύσσωμο το Δ. Σ. μετέβη στο Χαλκειός και συνοδευόμενο από τον Εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλκειούς π. Κωνσταντίνο Κρουσουλούδη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Χαλκειούς κ. Βασίλειο Βίγκα, επισκέφθηκε το Ενοριακό Παρεκκλήσιο Γενεθλίου Θεοτόκου (Παναγίας Λειαπυργούσενας), το οποίο εδέχθη την βαρβαρότητα αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών με την παραβίαση των θυρών, την πυρπόληση-βεβήλωση της Αγίας Τραπέζης και της Ιεράς Πρόθεσης και την ανατροπή του Ιερού Ποτηρίου.


Το Δ. Σ. με συναισθήματα θλίψης και αποτροπιασμού αντίκρισε τα ανωτέρω και δια του Προέδρου του απέστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, αλλά και ευχές προς τους κατοίκους του Χαλκειούς, να βρει κάποια στιγμή η ζωή τους τους κανονικούς της ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: