Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Ο Αρχιερατικός εορτασμός του προστάτου μας Ιερού Χρυσοστόμου στην Καλλιμασιά.

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Μάρκου εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, προστάτου Αγίου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου.

Ο εορτασμός φέτος έγινε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς. Η Εικών του εορταζομένου Αγίου μεταφέρθηκε από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, όπου έλαβε χώρα ο εορτασμός κατά το παρελθόν έτος.


Ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Χαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου με τη συμμετοχή πολλών κληρικών. 


Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέπτυξε τη θεολογική σημασία του όρου "σύνδεσμος", ενώ αναφέρθηκε στην εύστοχη εκλογή του Ιερού Χρυσοστόμου ως προστάτου Αγίου των Κληρικών της Χίου, μιας και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μεταξύ άλλων συνέγραψε και τη Θεία Λειτουργία, η τέλεση της οποίας, αποτελεί την κύρια αποστολή των Ιερέων. 


Μετά το πέρας της ακολουθίας Κληρικοί και Λαϊκοί απόλαυσαν την Καλλιμασιώτικη φιλοξενία στην παρακείμενη Ενοριακή Αίθουσα, με την ευχή να αξιωθούμε και του χρόνου να εορτάσουμε τον Άγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: