Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

+ Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Κατσαρός (29/4/1932 - 15/1/2019)

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1932 στα Νενητούρια της Χίου, γέννημα - θρέμμα της Αμανής. Ολοκλήρωσε το Οκτατάξιο, τότε, Γυμνάσιο Βροντάδου.


Την 11η Νοεμβρίου 1957 νυμφεύεται  την Ευαγγελία Στυλιανού Κατσαρού, με την οποία απόκτησε τρία τέκνα.

Από τα χέρια του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου κυρού Χρυσοστόμου Γιαλούρη έλαβε τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης. Στις 4 Ιουνίου 1970 κατά την εορτήν της Αναλήψεως του Κυρίου στην Βολισσό χειροτονείται Διάκονος και στις 6 Αυγούστου 1970 ανήμερα της εορτής της Θείας του Κυρίου Μεταμορφώσεως χειροτονείται από τον μακαριστό Ιεράρχη Πρεσβύτερος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Εγρηγόρου. 

Υπηρέτησε την τοπική εκκλησία, την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, από τις εφημεριακές θέσεις των Ιερών Ναών, Προφήτου Ηλιού Σπαρτούντος, Αγίου Μάμαντος Αφροδισίων, Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Παρπαριάς, Αγίου Πολυκάρπου Κάμπου και Μεταμορφώσεως Σωτήρος Λειβαδίων.

Συνταξιοδοτήθηκε ως Εφημέριος του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Λειβαδίων, του οποίου συνέχισε να εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες, ως και τις αυτές ανάγκες των χωρίων της Βορειοανατολικής Αμανής, Φυτά, Κηπουριές, Σπαρτούντα, Διευχά, Κατάβαση.

"Αν και συνταξιούχος, παρέμενε ενεργός λειτουργός του Ιερού Θυσιαστηρίου. Χαμηλών τόνων, πράος και ιεροπρεπής. Καλός οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας, παππούς. Από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, από την πρώτη ώρα ως τώρα που μας άφησε για την άνω Ιερουσαλήμ. Ο δικός μας πατήρ Αλέξανδρος, που ευλαβούνταν και εόρταζε τον Άγιο Αλέξιο, τον Άνθρωπο του Θεού, ο παπάς μας, που είχε μέσα του φόβο Θεού, γι' αυτό είλκυε το σεβασμό μας και την αγάπη μας." 

Ο Θεός τον ευλόγησε και τον αξίωσε να δει τέκνα τέκνων και εκ των τέκνων της ιερατικής του οικογένειας να προέλθει ακόμα μία ιερατική οικογένεια, αυτή του υιού του Οικονόμου Γεωργίου Κατσαρού.

Η Χακή Εκκλησία τον τίμησε δια του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου κυρού Διονυσίου με το οφφίκο του Οικονόμου και δια του νυν Μητροπολίτου κ. Μάρκου με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.  

Το 2007 μαζί με άλλους αδελφούς γίνεται συνιδρυτής του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και εκλέγεται για τριετή θητεία, στο πρώτο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Από τότε και μέχρι της τελευτής του παρέμεινε ενεργό μέλος του Συνδέσμου.

Εκοιμήθη την 15ην Ιανουαρίου 2019. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε την επομένη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Κάμπου, στο Κοιμητήριο του οποίου ενταφιάστηκε η σορός του εκλιπόντος, αναμένουσα την Κοινήν Ανάστασιν!

Ο Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τιμά τη μνήμη του, συλλυπείται και συμπαρίσταται στην τεθλιμμένη οικογένεια του εκλιπόντος αδελφού και συλλειτουργού.

Ας είναι η μνήμη αυτού αιωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: