Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ο εορτασμός της μνήμης του Ιερού Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Βροντάδου

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του παροστάτου Αγίου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου.

Ο εορτασμός έλαβε χώρα στην έδρα του Συνδέσμου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Σεβασμιωτάτου.




Η Ιερά Εικόνα του Αγίου μεταφέρθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κάμπου, όπου έγινε ο περσινός εορτασμός, στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, όπου θα παραμείνει για ένα έτος.


Εικοσιένας Πρεσβύτεροι και δύο Διάκονοι συμμετείχαν στην αρχιερατική ακολουθία και μαζί με τις Αρχές και τον Λαό απότισαν σεβασμό και τιμή στον μεγάλο Πατέρα και Οικουμενικό Διδάσκαλο της Αγίας μας Εκκλησίας, ο οποίος εκλέχθηκε από τα μέλη του Συνδέσμου, προ δεκαετίας, ως Προστάτης Άγιος με την απόφαση να τιμάται η μνήμη του με τέλεση Εσπερινού μετά αρτοκλασίας και τη μεταφορά της Εικόνας σε όποιον Ενοριακό Ναό τελείται ο εορτασμός.



Ακολούθησε κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα στην παρακείμενη ενοριακή αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: