Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Κολίτσος

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΛΙΤΣΟΥ 📜

Στον Βροντάδο και στην ενοριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου, έδρας του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και ώρα 12μ συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του π. Γεωργίου Κωνσταντίνου με αφορμή το θλιβερό άγγελμα της προς Κύριον εκδημίας του Πρωτοπρεσβυτέρου Ευαγγέλου Κολίτσου συνταξιούχου Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου και ιδρυτικού μέλους του Συνδέσμου. 

Αφού έγινε προσευχή, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στον εκλιπόντα αδελφό και συλλειτουργό με τα ακόλουθα λόγια: «Ο αοίδιμος αδελφός μας γεννήθηκε στο χωριό Καταρράκτης της Χίου στις 10 Μαΐου 1929 από μία φτωχική οικογένεια. Στην ηλικία των 7 ετών μένει ορφανός από πατέρα. Από αυτή την ηλικία αρχίζει να φαίνεται το τάλαντο της εγκεφαλικής, μελίρρυτης φωνής που ο Θεός απλόχερα του δώρισε. Οι ιεροψάλτες τον χρησιμοποιούν για ισοκρατήματα και κάποια στιγμή αναλαμβάνει Ιεροψάλτης. 

Ολοκληρώνει τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο Αρρένων της Χίου και στη συνέχεια σπουδάζει στην Ριζάρειο Ιερατική Σχολή. Σε ηλικία 29 ετών παντρεύεται την Θεοδώρα Τάτση από τα Φλάτσια κόρη Ιερέως. 

Με πολύτιμα εφόδια τον κατά Θεόν ιερό ζήλο, το τάλαντο της μελίρρυτης φωνής, το πτυχίο της Ριζαρείου Σχολής, τα βιώματα μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο και το ιερό αναλόγιο, ο πνευματικός του πατέρας μακαριστός Μητροπολίτης Χίου Παντελεήμων Φωστίνης τον χειροτονεί Διάκονο και στη συνέχεια Πρεσβύτερο. Έτσι ξεκινά η μακρά ιερατική πορεία και προσφορά του εκλιπόντος αδελφού και συλλειτουργού μας, κατ’ αρχήν στην ενορία του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερειθιανής, στη συνέχεια στην ενορία του Ι. Ν. Αγίου Πολυκάρπου Τάλαρους και τέλος στην πολύχρονη ιερατική του διακονία στην ενορία του Ι. Ν. Αγίου Ισιδώρου Πετροκόκκινου. 

Ευλογήθηκε από το Θεό να αυξήσει την ιερατική του οικογένεια με παιδιά, τον Μιχάλη και την Μαρίνα και πολλά εγγόνια, στα οποία έδιδε και ελάμβανε πολύ αγάπη και στοργή. 

Υπήρξε πάντοτε αγωνιστής με καθαρή φωνή στα λεγόμενά του. Συνυπέγραψε ως ιδρυτικό μέλος το Καταστατικό του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, του οποίου υπήρξε ενεργό μέλος ως την κοίμησή του. 

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 ολοκλήρωσε τον κύκλο της επίγειας ζωής του, για να απέλθει από τα από τα λυπηρότερα στα θυμηδέστερα, εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων». «Υποκλίνομαι ενώπιον του κεκοιμημένου αδελφού, ο οποίος υπήρξε παράδειγμα θάρρους και αγωνιστικότητας. Θα μας λείψει η μελίρρυτη φωνή του, η ιεροπρεπής του παρουσία και η στεντόρια και καθαρή φωνή του. Να έχουμε την ευχή του, και η μνήμη του να είναι αιωνία». 

Ο Πρόεδρος προτείνει να τιμηθεί η μνήμη του εκλιπόντος αδελφού και συλλειτουργού. Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου του ομόφωνα αποφασίζει: 

1) Να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος αδελφού με συμμετοχή στην εξόδιο ακολουθία 

2) Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και την συμπαράστασή του στην πρεσβυτέρα και στα τέκνα του εκλιπόντος. 

3) Να μνημονεύεται το όνομα του στην ιερά Πρόθεση. 

4) Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στο Ταμείο του Συνδέμου υπέρ των σκοπών του. 

5) Να επιδοθεί αντίγραφο του παρόντος στην τεθλιμμένη οικογένεια και να αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό χώρο του Συνδέσμου. 

Αφού δεν υπάρχει άλλο θέμα λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται το παρόν. 

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       ΤΑ ΜΕΛΗ 

          π. Γεώργιος Κωνσταντίνου          π. Ιωάννης Κοντός 
                                                         π. Δημήτριος Πύρρος
                                                         π. Δημήτριος Μαρμαράς     
                                                         π. Αντώνιος Τσουκαλάς 
                                                         π. Γεώργιος Κολόμβος 
                                                         π. Γεώργιος Αρακάς

Εορτή Συνδέσμου 12/11/2010

Αρχαιρεσίες Ιούνιος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: